تُرکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye) با نام رسمی جمهوری ترکیه (به ترکی استانبولی: Türkiye Cumhuriyeti)، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در جنوب باختر آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقهٔ بالکان (منطقهای در جنوب خاور اروپا) قرار دارد.
ترکیه با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوان)، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب خاوری با عراق و سوریه؛ و در شمال باختری (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایهاست. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از باختر با دو دریای کوچک مرمره و اژه، و از جنوب باختر با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.
کشور ترکیه یک کشور اوراسیایی است که در بخش خاورمیانه ای آسیا و کناره شرقی اروپا قرار دارد . این کشور در حدود 80 میلیون جمعیت دارد . مذهب های رایج در این کشور را سنی و شیعه تشکیل می دهند و دولت مرکزی نیز لائیک می باشد .
ویژگی های جغرافیایی ترکیه
کشور ترکیه با مساحت ۷۸۳ کیلومترمربع و سرزمین های کوهستانی و پرباران یکی از معدود کشورهای خاورمیانه آب و هوای معتدل و مرطوب می باشد. این کشور به دلیل دارا بودن آب و هوای جلگه ای مرطوب جاذبه های گردشگری طبیعی بسیاری برای مسافران فراهم آورده است. همچنین به دلیل موقعیت جغرافیای این کشور بین آسیا و اروپا، کانال ارتباطی این دو قاره نیز محسوب می شود، که بسیاری از کشورها از جمله ایران برای ترانزیت کالا ، و مبادله با اروپا از این کشور استفاده می نمایند. ترکیه ارتباط سه جانبه ای با دریاهای سیاه، مرمره، اژه و مدیترانه دارد . همچنین از طریق 2 تنگه آبراهی به دریاهای آزاد متصل می باشد.
کشور ترکیه دارای مناطق سرزمینی کوهستانی و پرباران است و آب و هوایی معتدل دارد . این کشور دارای شهر های خوش آب و هوا با جاذبه های توریستی بسیار زیاد است که به همین دلیل نیز یکی از مراکز گردشگری منطقه به خصوص برای کشور های همسایه مانند ایران به حساب می آید .

مردم ترکیه
جمعیت این کشور در حدود ۸۰ میلیون نفر می باشد که در حدود ۷۰ درصد آن را مردم ترک، حدود ۱۸ درصد کرد، در حدود ۱۲درصد را سایر قومیت ها تشکیل می دهد. اگرچه دولت ترکیه دولت لائیک می باشد، اکثریت مردم آن به اسلام پایبند هستند. در حدود ۷۵ درصد جمعیت مسلمان سنی ۲۵ درصد جمعیت را مسلمانان شیعه تشکیل میدهند. زبان رسمی مردم ترکیه، ترکی استانبولی است که در گذشته با خط عربی عثمانی نوشته میشد، این رسم الخط پس از تشکیل دولت جمهوری ترکیه توسط آتاتورک به لاتین تغییر کرد، و از آن پس مردم ترکیه زبان ترکی استانبولی را با حروف لاتین می نویسند. اگرچه تفاوت های بین زبان ترکی استانبولی با دیگر زبانهای ترکی وجود دارد، اما ترک های مناطق دیگر نیز میتوانند به راحتی با مردم ترکیه ارتباط کلامی برقرار نمایند. این ویژگی مسافرت هموطنان ترک زبان ایرانی را به ترکیه کمی آسان تر نموده است. علاوه بر زبان ترکی استانبولی زبان های کردی و ترکی آذربایجانی نیز در ترکیه استفاده میشود.
حجاب در بین مردم ترکیه دچار تغییرات بسیار زیادی گردیده است. بر اساس قوانین ترکیه پوشش هایی مانند روسری و موارد مشابه در ارگان های دولتی، دانشگاه های دولتی و دانشگاه های غیر دولتی ممنوع می باشد. علی رغم عدم اجبار استفاده از حجاب و ممنوعیت آن در برخی شرایط، هنوز هم بسیاری از زنان ترکیه از حجاب استفاده می کنند.
تاریخ ترکیه
دوره های تاریخی ترکیه را می توان به سه دوره عمده تقسیم کرد که شامل دوران باستان،امپراتوری بیزانس، امپراطوری عثمانی و جمهوری ترکیه تقسیم بندی که کرد؛که هرکدام نیز برای ترکیه تمدن و آثار تاریخی زیادی را برجای گذاشته اند که از جاذبه های گردشگری به حساب می آیند .
تاریخ این کشور دارای فراز و نشیب های بسیار زیادی بوده است و تغییرات زیادی را در این کشور باعث شده که بسیاری از آنها امروزه از جاذبه های گردشگری ترکیه به حساب می آیند. در کل تاریخ ترکیه را میتوان به ۴ دوره مختلف تقسیم بندی کرد که شامل دوره های زیر می باشد:
- دوران باستان
- دوران امپراتوری بیزانس
- دوران امپراتوری عثمانی
- جمهوری ترکیه
دوران باستان ترکیه
دوران باستان که تغییرات زیادی را برای ترکیه به همراه داشته است شامل دوره مهم تصرف ترکیه توسط کوروش بزرگ هخامنشی به سلطه درآمدن این کشور توسط هخامنشیان می باشد.
دوران امپراتوری بیزانس
در دوران امپراتوری بیزانس کشور ترکیه تحت تسلط امپراتوری روم قرار داشت که در پایان این دوران ترکمانان مسلمان سلجوقی به فرماندهی آلب ارسلان امپراتوری بیزانس را شکست داده و بدین ترتیب ترکیه به دست مسلمانان افتاد.
جمهوری ترکیه
پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی، مصطفی کمال پاشا توانست مقاومت ملی را علیه دولت های خارجی سازماندهی کرده و جمهوری ترکیه را پایهگذاری نماید. وی به عنوان قهرمان ملی ترکیه شناخته می شود.
گروه های قومی این کشور را می توان به سه دسته ترک ها، کردها و سایر اقوام دسته بندی کرد . زبان این کشور را نیز به طور عمده ترکی تشکیل می دهد .

شهرهای ترکیه
استانبول و آنکارا جز شهرهای بزرگ ترکیه و پایتخت های سیاسی و تجاری این کشور می باشد. پس از این دو شهر، شهرهای دیگری مانند ازمیر، بورسا، آدانا، غاری عینتاب، قونیه، آنتالیا و .... می باشند . شهرهای ترکیه برخی به دلیل گردشگری سیاحتی و برخی نیز به دلیل شرایط تجاری مورد توجه گردشگران و مسافران هستند . از جمله شهر هایی که دارای جلذبه های زیادی برای مسافران هستند می توان شهرهای زیر را نام برد .
- استانبول
- آنکارا
- آنتالیا
- آلانیا
- ازمیر
- کوشی آداسی
- بدروم
- کنیا
- بورسا
- و …
ترکیه را می توان به جرات یکی از غنی ترین کشورها از لحاظ جاذبه های گردشگری در دنیا دانست. مساجد زیبا و معماری های چشم نواز تا جنگل ها و مرداب های بسیار دیدنی، سواحل مدیترانه ای تا هتل های مجلل و زیبا و بسیاری جاهای دیدنی دیگر همه و همه از جاذبه هایی به حساب می آیند که برای هر مسافری جالب به نظر می آید تا حتی برای یکبار هم که شده به ترکیه سفر کند.
