مسافرین ورودی ایرانی و غیرایرانی
کلیه مسافرینی که به کشور ایران وارد میشوند، اعم از اینکه ایرانی بوده باشند و یا غیر ایرانی در هر سال یکبار می توانند اساب سفر و اشیا شخصی مورد استفاده خود را که ارزش آنها تا 80 دلار است را تحت شرایط معافیت از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی مازاد بر ارزش مذکور و همچنین پرداخت حقوق گمرکی ترخیص نمایند.
این وسایل می بایست در هنگام سفر به همراه مسافر بوده و یا در زمان حضور او در خارج به موسسه حمل و نقل ارئه شده باشند و نهایتا به فاصله یک ماه پس از ورود وی به ایران به گمرک برسند.
در این بین لازم به یاد آوری است که مواد اولیه و همچنین قطعات و لوازم فنی که برای واحد های تولیدی مورد استفاده قرار میگیرند جز وسایل شخصی حساب نشده و به این روش قابل ترخیص از گمرک نمی باشند. در ادامه قصد داریم تا قوانین و مقررات مسافرین ورودی ایرانی و خارجی را مورد بررسی قرار دهیم تا شما عزیزان بازدیدکننده نیز بتوانید به راحتی با دانستن این قوانین لوازم و وسایل همراه خود را به خوبی ترخیص نمایید.
ورود طلا، نقره و ارز
- هر مسافر بدون محدودیت میتواند به هر میزان ارز با خود به کشور وارد نماید اما لازم است تا نسبت به تسلیم اظهارنامه ارزی به شعب بانک ملی موجود در مبادی ورودی اقدام و گواهی مربوطه را دریافت کند.
- کلیه مسافران میتوانند در حد متعارف نسبت به حمل و ورود زیور آلاتی همچون گردنبند، دستبند، گوشواره، انگشتر و الگو و.. اقدام نمایند. در صورت ورود مازاد بر حد مجاز زیور آلات لازم است تا مجوز های لازم از بانک مرکزی را دریافت نمایید.
ابزارآلات همراه کارگران
بسیاری از حرفه های کاری که در ایران مشغول به فعالیت هستند برای انجام کلیه امور خود نیازمند ابزارالات خاصی هستند. ورود اینگونه ابزارآلات به همراه کارگران ایرانی و خارجی در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند مشمول معافیت خواهند بود.
- فرد مورد نظر به حرفه و پیشه مربوطه مشغول به کار بوده باشد و این امر به تایید مقامات کنسولی ایران در کشور محل اقامت شخص در کشور خارجی رسیده باشد. در برخی از موارد که مقامات ایرانی در منطقه کاری شخص حضور ندارند ارائه گواهی مقامات محلی نیز راهگشا خواهد بود.
- کالا حداقل یکماه قبل از ورود شخص یا 9 ماه بعد از ورود شخص به گمرک ایران برسد.
- ماشین آلات و دستگاه ها از این قانون مستثنی بوده و می بایست طبق قانون صادرات و واردات با آنها برخورد نمود.
- ابزارآلات وارد شده نباید جنبه تجاری داشته باشند.
کالاهای همراه ایرانیان مقیم خارج
در صورتی که شخص با گذرنامه عادی، خدمت یا سیاسی به یک کشور خارجی سفر نموده باشد و به مدت یک سال یا بیشتر در آن کشور زندگی نموده باشد به شرطی که 6 ماهه منتهی به ورود ایران وی مستمر بوده باشد میتواند از معافیت مالیاتی مربوط به لوازم خانه و اشیا شخصی برخوردار شود. این قانون در رابطه با اتباع خارجی که برای اقامت به ایران وارد میشوند نیز در صورتی که شرایط زیر را داشته باشند نیز صدق خواهد نمود.
- لوازم و اشیای همراه مسافر از کشور و محل اقامت مسافر از یک ماه قبل از رسیدن شخص به ایران یا 9 ماه بعد از رسیدن وی به گمرک ایران برسد.
- لوازم و اشیای همراه جنبه تجاری نداشته باشد و همچنین با وضع و شئون اجتماعی مناسب همراه باشد.
- در 5 سال گذشته مسافر از چنین معافیتی استفاده ننموده باشد.
- کارمندان دولتی که برای ماموریت یکساله و بیش از آن به خارج اعزام شده باشند و قبل از پایان ماموریت وارد کشور شوند مشمول شروط مدت یکساله توقف مذکور در این بند نخواهند بود.
- اشیا و لوازم شخصی مذکور در این قانون به اشیایی گفته میشود که عرفا فقط توسط صاحب آن مورد استفاده قرار گیرد. همچنین منظور از لوازم خانگی اشیایی است که توسط اعضای خانواده در هنگام اقامت در یک محل مورد استفاده قرار میگیرند.