اگر شما قصد مسافرت به یکی از جذاب ترین مروارید خلیج فارس، جزیره محبوب کیش را دارید، اطلاعات و راهنمای تور کیش قبل از سفر به این گردش ساحلی ایران را فراموش نکنید!
به طور میانگین تعداد گردشگران تور کیش بالغ بر ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هم می رسد که به نظر می رسد به تجارت کشور هم کمک بسزایی می کند به این دلیل که به عنوان نخستین منطقه آزاد کشور در سال ۱۳۶۱ شناخته شده بود.
آنچه که قبل از سفر به کیش باید بدانید:
بهترین زمان مسافرت به کیش
بهترین زمان سفر از لحاظ آب و هوایی، فصل زمستان به علت متعدل بودن هوا است و برآورد هزینه های خرید و رفت و آمد در این فصل به صرفه تر خواهد بود.
آب و هوای کیش
دمای سالانه 26 درجه سانتی گراد و بارش کم جزیره، این منطقه را گرم، شرجی و مرطوب ساخته است و باعث شده اختلاف دما در بقیه ماه های مختلف سال بسیار پایین باشد و به شمار نیاید. به همین علت گفته می شود بدترین زمان مسافرت فصل تابستان است.
دیدنی های جزیره کیش
از معروف ترین این دیدنی ها می توان به کشتی یونانی اشاره کرد که غروب جزیره را زیبایی بخشیده است. این کشتی در سال 1345 در سواحل غربی به گل نشست.
حریره، در شمال جزیرهی کیش، با قدمتی تاریخی و باستانی مجموعهای از ساحل، خانهی اعیانی، حمام، مسجد و قنات از ویرانه های این شهراست که به تاریخ قرن های ۵ تا ۱۰ هجری میرسد.
باغ پرندگان ، پارک دلفینها ، آکواریوم سواحل، پلاژهای بانوان و آقایان و بازارهای خرید پارس خلیج، ونوس، زیتون، پانیذ، دامون، مریم، مرجان، مروارید، سارینا ۱و پردیس 1 و ۲، برای بازدید کردن در کیش بسیار پیشنهاد می شود.
تفریحات کیش
برای شنا در آب های کیش، بهتر است از مکان های مشخص شده در ساحل جهت شنا استفاده نمایید که به صورت پلاژهای اختصاص برای بانوان و آقایان وجود دارد. آب های کیش فاقد کوسه بوده و شنا در آن خطرناک نیست. ممکن است در هنام شنا با کوسه های بسیار کوچکی مواجه شوید که غذایشان ماهی های کوچک داخل آب بوده و به افراد آسیبی نمی رسانند. در هنگام شنا و راه رفتن در سواحل کیش می بایست مراقب توتیاها باشید که دارای تیغ های تند و تیزی هستند.
اسکله تفریحی شهر کیش با طول 437 متر و عرض 18 متر با ظاهر و ساختاری چوبی شکل یکی از تفرجگاه های توریست ها می باشد. این اسکله شامل انواع کافه ها و رستوران ها، بولینگ، سینما چهاربعدی و انواع بازی های آبی می باشد که افراد در هنگام سفر به کیش می توانند از آن ها بهره ببرند.
تفریحات و برنامه های اختصاص یافته در تور کیش معمولا بین ساعات صبح تا عصر بوده و بنابراین می توانید به صورت جداگانه و برای دیدن غروب آفتاب به اسکله تفریحی آمده و شاهد منظره بی نظیر آن باشید.
غذاهای محلی کیش

محمر برنج شیرین محلی کیش می باشد که معمولا همراه با ماهی سرو می شود و قطعا انتخابی خوب برای طرفداران غذاهای شیرین خواهد بود.
هریسه نوعی حلیم عربی در میان غذاهای سنتی کیش است که جایگاه ویژه ای میان طرفداران حلیم دارد.
سمک مشوی از دیگر غذاهای عربی و اصیل این جزیره به شمار می آید. از نام این غذا برمی آید که با ماهی است و با ادویه های تند مخصوص خود طعم فوق العاده ای به این غذا داده است.
مرگوگ و یا مرقوق غذایی حاوی سبزیجات و گوشت و خمیر است که از بهترین غذاهای محلی کیش می باشد و در سفر به کیش نباید از دست داد.
مضروبه یکی دیگر از غذاهای پر طرفدار جزیره با ترکیب ماهی سرخ شده یا کبابی به همراه سیر و سبزی است.
فرهنگ بومیان کیش
لباس های سنتی مردمان در این جزیره مرسوم به لباس های محلی آنان که برای مردان با نام دشداشه و غتره و برای زنان ملفع نام دارد.بومیان از نژادهای دراویدی، نوردیک، سامی و سیاهپوست بوده و به زبانهای فارسی و عربی صحبت می کنند و اکثرا شیعه می باشند.
مهم ترین اعیاد مردمان کیش عید قربان و عید غدیر می باشد. زنان کیش، از سه الی چهار روز قبل از عيد غدير حسینیه ها را تمیز و آب و جارو می کنند و با پارچه های سیاه و سبز براق و انواع تابلوها و پرچم های شعارگونه و دارای تصاویر مذهبی تزیین می کنند. در روز عید غدیر در حسینیه ها و در چند نوبت مراسم مولود خوانی و پذیرایی برگزار می گردد. یکی از رسومات این مراسم بدین صورت می باشد که افراد حاضر در آن دست های یکدیگر را گرفته، به نحوی که انگشت شست خود را روی شست فرد دیگر فشار داده و دعای مخصوص به روز عید غدیر را می خوانند. تفاوت مراسم امروزی با گذشته در شهر کیش در روز عید غدیر وجود روحانیون و سخنرانی های مرتبط با این مناسبت در حسینیه ها می باشد.
در پايان مراسم عید غدیر، مراسمی به نام نثور برگزار مي گردد. بدین صورت که افرادی که بچه دار می شوند مقداری تنقلات با خود به حسینیه آورده و روی سر نوزاد می ریزند و آن را نوعی شگون می پندارند.
سبز كردن گندم و به آب انداختن آن یکی از امورات سنتی در جشن عید قربان مردمان کیش می باشد. در روز عيد خانواده هايي كه وضعيت مالي نسبتا خوبی دارند قرباني ميكنند و گوشت قربانی بین نیازمندان تقسیم می شود. مردمان اعتقاد دارند حجاج بهتر است با دست خود عمل قرباني را انجام دهند.